27 Aralık 2015 Pazar

İKİ MALZEMELİ YULAFLI KURABİYE

Aslında her şey dolapta çok çabuk kararan ve sonra da kimsenin yemek istemediği olgun muzlarla ne yapabilirim düşüncesiyle başladı.Nil tüketsin diye aldığım yulafı değerlendirme fikriyle işte bu kolay,besleyici,sağlıklı kurabiye tarifi çıktı.




 Biz içinde sadece yulaf ve muz olan bu tarifi 1 günde tüketmek için malzemelerin ölçüsünü az tuttuk,siz yapmak isterseniz iki katına çıkartabilirsiniz ama gene de 2 günde tüketmek de fayda var.
Bir tane olgun muzu bir bardak yulaf unuyla(Yulaf ununa ulaşamazsanız.yulaf kepeğiyle yulaf ezmesini karıştırıp kullanın) karıştırıp,muzu ezdik.Nil ezdi :)





Biz, biraz bitter damla çikolata ve bir çay kaşığı da tarçın ekledik.


Hazırladığımız kurabiye hamurundan birer kaşık alıp tepsiye dizdik.


Önceden ısıttığımız fırında 175 derecede 18 dk pişirdik.


Yapması,soğumasını beklemekten daha kolaydı,bu kurabiye bir türlü soğumuyordu :)
ve Nil çok sevmişti.

NOT:Yulaf ,bebeğinize ilk 6 aydan sonra verebileceğiniz ek  besinlerden biridir,tam tahıl grubuna girer,kalsıyum,protein içerir der doktorlar..

4 yorum:

  1. Sadece yulaf ezmesi kullansak da aynı kıvamı yakalamamız mümkün müdür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yulaf ezmesi,yulafın işlem görmüş ve besin değeri daha düsuk halidir,ben o yuzden tercih etmedim,bir de yulaf unu gibi degil daha misir gevregi gibi taneli bir yapisi oldugu icin sadece iki malzemeyle homojen bir hamur elde edemezdik,yulaf ezmesiyle yapabileceginiz şoyle bir tarif verebilirim,hurma,kayisi,uzum gibi kurumeyveleri 1 bardak yulaf ezmesi,1 muz,1 yumurta,tarcin ve kabartma tozuyla karistirip firinlayin.

      Sil
  2. Çok sevdim tarifi tam benlik. Nil in fotoğraflarına bayildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik ,Nil den onay aldi ve özellikle yolculuklar da yaninda bulundurmak icin cok pratik ve tok tutan bir tarif minik melekler

      Sil